Vína Ampelos nově v naší nabídce

30. 11. 2023, 20:18

Rozšiřujeme nabídku našeho e-shopu o oceňovaná vína z vinařství Ampelos s tradicí od roku 1895.

Ampelos je nejstarším šlechtitelským pracovištěm v České republice a jedním z nejstarších na světě, založeným v roce 1895. 

Vína jsou vyráběná výhradně z hroznů révy vinné z vlastních selektovaných vinic, které se nacházejí v katastru největší vinařské obce, Znojemské vinařské podoblasti Vrbovec a Chvalovice v registrovaných viničních tratí Nad Sklepy a Dívčí hora. Tyto viniční tratě se nacházejí v nadmořské výšce 220 - 225 metrů s hlinitou půdou na vápenité spraši štěrkopískové terasy Karpatské prohlubně. 

Společnost má vlastní sklepní hospodářství, kde ověřuje výsledky šlechtitelské činnosti a produkuje v něm vysoce jakostní odrůdová vína, která zrají v hlubokém pískovcovém sklepě při teplotě 8 - 10 stupňů Celsia. Kvalitu vín potvrzuje řada ocenění z výstav a soutěží u nás i v zahraničí.

Vybrali jsme pro vás Ryzlink rýnský 2021 pozdní sběr oceněný zlatou medailí v soutěži AWC Vienna 2023, Rulandské šedé 2022 pozdní sběr oceněné stříbrnou medailí v soutěži AWC Vienna 2023, Veltlínské zelené 2022 pozdní sběr oceněné stříbrnou medailí v soutěži AWC Vienna 2023, úplnou novinku Chardonnay 2022 pozdní sběr, Rulandské modré 2021 pozdní sběr, Modrý Portugal 2021.

A nezapomeňte, na našem e-shopu jednoduše objednáte a do hodiny víno doma máte.

Štítky
Novinky

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nesouhlasím