Jeskynní kapky nemusí kapat jen z krápníku

24. 01. 2024, 14:11

Již třetí století se vyrábí a pro zdraví pije v Moravském krasu věhlasný nápoj z léčivých bylin rostoucích v lesích tohoto světoznámého krasového území, pojmenovaný po impozantní 183 m hluboké propasti Macocha.

Likér Macocha Jeskynní Kapky je hořká bylinná lihovina, složená z vody, obsahující 40% velejemného potravinářského lihu z obilí, lehce oslazená cukrem a ochucená lihovými výtažky z bylin podhorské továrny lihovin Čížek & Skácel. Kombinace přírodních bylinných aromat likéru Macocha je podobná té, kterou v Jedovnicích vyráběla firma Nezval a Vaněk od konce 19. století až do roku 1945. Vyvážená chuť likéru vám navodí vzpomínky na krásnou oblast Moravského krasu, kde jeskynní kapky po miliony let vytvářely tajemné jeskyně a propasti. 

Na unikátní vignětě likéru Macocha částečně podobné původní je vyobrazena pověst o původu názvu propasti. Ta vypráví, jak zlá macecha shodila do propasti nevlastní dítě. To se však zachytilo za větev stromu a obyvatelé nedalekých Vilémovic je zachránili. Za trest pak do propasti svrhli zlou macechu. 

Bylinný likér Macocha nyní můžete objednat s doručením do hodiny až ke dveřím na našem e-shopu.

Štítky
Novinky

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nesouhlasím