Mezinárodní den Gin & Tonic

18. 10. 2023, 17:06

Nestárnoucí osvěžující klasika Gin & Tonic slaví každoročně 19. října svůj vlastní mezinárodní den. 

Oslavte svátek geniálního drinku Gin & Tonic. Ke každé lahvi Broker’s London Dry Gin, Gin Beefeater, Gin Beefeater Pink, Gin Beefeater Blood Orange a OMG Gin Žufánek vám až do neděle 22.10.2023 přidáme 1,5 l Tonic Kinley zdarma.

Jak to začalo

Mezinárodní den ginu s tonikem vznikl na památku Mary Edith Keyburn, veliké fanynky tohoto koktejlu, která zemřela 19. října roku 2010 v úctyhodném věku 95 let. Nedopitý gin tonik, maskovaný v hrníčku na čaj, byl odložený vedle její nemocniční postele na stolku, nápoj propašovala do nemocnice její rodina v lahvi na vodu. Od té doby rodina a přátelé každoročně 19. října připíjí na její počest, a díky sociálním sítím se tato tradice rozšířila po celém světě.

Přestože svátek oblíbeného "gétéčka" je relativně nový, historie samotného nápoje sahá daleko do minulosti. Koktejl Gin & Tonic vznikl v 17. století, kdy britští vojáci v Indii začali míchat účinný lék proti malárii chinin s oblíbeným ginem, aby upozadili jeho hořkou chuť. V polovině 19. století začala první výroba tonikové vody a v roce 1870 společnost Schweppes uvedla na trh první perlivý tonik. Tak se zrodil oblíbený koktejl, který dnes slavíme po celém světě. 

Ideální poměr ginu a toniku

Dlouhodobě je nejoblíbenější poměr jeden díl ginu na dva nebo tři díly toniku, ale nemusíte se bát experimentovat, záleží, na co máte chuť, jakou máte žízeň a co od svého ginu s tonikem očekáváte. Velkou roli v přípravě hraje led. Čím větší kus ledu do sklenice dáte, tím déle vydrží a pomaleji ředí drink vodou a pokud chcete posunout celý zážitek ještě o úroveň výš, nechte namrazit i sklenici.

Štítky
Aktuality

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nesouhlasím