Zimní višňový punč

21. 10. 2022, 18:27

Nejznámější míchaný drink podávaný obzvláště v zimních měsících s Kitl Syrob Višňový.

Ingredience (na zhruba 5 hrníčků)

  • 500 ml ovocného čaje (jahodový, malinový nebo brusinkový)
  • 1 hrst brusinek (sušených)
  • 1 hrst švestek (sušených)
  • 1 hrst višní (mražených nebo čerstvých, případně i kompotovaných)
  • 1 celá skořice
  • 2-3 hvězdičky badyánu
  • 2 velké panáky Kitl Syrob Višňový
  • 300 ml červeného vína
  • 100 ml hnědého rumu

Postup

Do hrnce připravte ovocný čaj (ideálně z červeného ovoce). Přidejte hrst sušených brusinek, švestek a višní, nezapomeňte na voňavé vánoční koření skořici a badyán. Poté oslaďte zhruba dvěma panáky višňového sirupu Kitl (dle vaší chuti). Přidejte červené víno, hnědý rum a nechte alespoň hodinu odležet. Před podáváním punč ohřejte. Při podávání do sklenic vždy přidejte také dostatek ovoce. Punč nevařte, vždy pouze za občasného míchání prohřívejte.

Štítky
Recepty

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nesouhlasím